Asmus Nørreslet dansk bjergguide
Home > off-piste i Chamonix
Chamonix off-piste - det bedste skiløb og unikke oplevelser
5 dages gruppe tur - niveau 2A
Noget af det bedste off-piste skiløb i verdenen finder man i bjergene omkring den klassiske bjergby Chamonix i Frankrig. Bjergene omkring Chamonix er kendt for det helt uovertrufne udvalg af off-piste ture, hvor ture som Vallée Blanche, Pas de Chevre, Glacier de Thule og Glacier de Rognon er blandt de mange klasse-nedfarter området byder på. Off-piste runs i Chamonix er frem for alt store nedfarter i varieret terræn, der spænder fra skov skiløb blandt åbne træer, stejle couloirs og snerender, til store åbne bowls og naturligvis de enestående højalpine ture iblandt de imponerende gletschere og tinder. Chamonix er ski verdenens off-piste mekka - hertil valfarter ski entusiaster for at opleve vanvittigt godt skiløb og enestående oplevelser.

Med indgående kendskab til området omkring Chamonix og Mont Blanc massivet, en stor passion for off-piste og skitouring, kan vi garantere at vi finder den bedste sne for øjeblikket på ture vi anpasser gruppens niveau. Vi kan altid udnytte den frisk faldne sne og selv længe efter snefald finde den bedste sne for øjeblikket.

På vores Chamonix offpiste ture sættes fokus på skiløb i alle former for sne og på forskellige hældninger. Vi sætter stor fokus på sikkerhed uden for pisten (laviner, rutevalg, sikkert skiløb), og underviser deltagerne med teknikker for off-piste skiløb. Undervisningen skal dog ikke forveksles med almindeligt skiinstruktion, der er en absolut fordel at have taget før man starter på off-piste skiløb.

På denne tur har vi ofte gengangere der kommer ned for at køre en masse offpiste, forbedre deres teknik og som vi nyder samværet på bjerget med. Det er ikke sjældent at det dernæst udvikler sig til skitouring og mere skiløb i andre områder af Alperne eller endda fjernere egne.


Hvorfor tage med os?

Vi er lokalt baserede og har mere end 18 års erfaring med skiløb og guidede aktiviteter i Mont Blanc massivet. Vi desuden meget passionerede skiløbere med et godt humør.
Vores indgående lokal kendskab og omfattende netværk til andre lokale guider, giver os de bedste forudsætninger for at være ajour med de aktuelle forhold og tilbyde uovertruffent skiløb i verdens bedste offpiste/touring område, uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Asmus Nørreslet og andre lokale guider, der hjælper os på bjerget er alle cerfificerede IFMGA/UIAGM bjergguider. Dette er et decideret kvalitets stempel på at guiden har den højeste certificering indenfor offpiste og skitouring, og er trænet i at håndtere de risici som bjergene altid byder på.

Typisk program

Vi vil i løbet af ugen komme godt omkring i Chamonix offpiste univers og benytter det suveræne "unlimited skipas", der giver adgang til alle de høje lifter og endvidere giver mulighed for skiløb i Courmayeur, Italien og Verbier, Schweiz. Er der stemning for det i gruppen vil vi også kunne prøve en dags skitouring.

1. Dag. Skiløb på Le Tour. Her er terrænnet perfekt til at lave sine første sving udenfor pisten. Det er hverken for stejlt eller for lange nedfarter således at vi kan koncentrere os på at lære skiteknikker i det nye element. Vi vil derefter gennemgå brug af lavinebippere og redning af lavineofre. Vi håber at stå flotte runs nedenfor Tete de Balme, på Les Posettes og ture ned mod Trient i Schweiz. Tidligt på året er sneen ofte bedst i netop dette område og det er ikke sjældent at vi bruger hele 2 dage her.

2. Dag. Grands Montets. Det verdenskendte område er de entusiastiske off-piste skiløberes foretrukne bjerg i Chamonix. Her er nedfarterne lange, varierede og med kanon skiløb. Der er noget for ethvert niveau og ambition. Fra toppen af Grands Montets i 3200m er der store off-piste ture nedover gletscher-terræn og dybe dale, der mod dalen giver op til 2000m faldhøjde. Det er også fra Grands Montets at man finder den über-klassiske offpiste tur "Pas de Chevre". Denne tur er for de dygtigere skiløbere og giver mulighed for flot stejlt skiløb med afslutning på en skov-sti hele vejen til Chamonix. Hard-core Chamonix fanatikere har et særligt forhold til Grands Montets, og blegner heller ikke for at stå powder i de mange træ-linier og couloirs mod dalen. Noget for enhver på dette mytiske bjerg.

3. Dag. Courmayeur. Vi kører i godt 45mn igennem Mont Blanc tunnellen til Courmayeur på den anden side af Mont Blanc massivet. Her finder vi superfint offpiste skiløb. Især nedfarterne til Val Veni og Dolonne er lange og meget fine, men også i skoven er skiløbet helt formidabelt. Perfekt off-piste i Italien er desuden toppet op med velsmagende italiensk mad og kaffe på de mange hyggelige spisesteder i terrænnet. Da Courmayeur ligger i Italien på den anden side af massivet kan vi ofte have helt forskellige forhold end i Chamonix. Da Mont Blanc massivet er meget højt vil fronte fra vest og syd ikke give samme mængde sne i Chamonix som i Courmayeur. Vi bruger altid denne viden til vores fordel!

4. Dag. Off-piste skiløb i Brevent og Flegere i Aiguilles Rouges bjergene. Vi er umiddelbart overfor Mt. Blanc og har fantastiske udsigter til massivet. Vi kører varianter på La Floria liften, Combe Lachenal, Hotel face og for de rigtigt dygtige måske ENSA couloir hele vejen til Chamonix. Bjergene her er sydvendte og sneen skifter hurtigt, og det er ikke sjældent at vi "skifter" område i løbet af dagen for at nå til den gode sne i skyggen.
Denne dag kan også anvendes til at forsøge ski-touring såfremt der er vilje og lyst til det blandt gruppens medlemmer.

5. Dag. Vallee Blanche. Når vejret er godt og sneen guddommelig er Vallee Blanches verdenskendte off-piste rute fra toppen af Aiguille du Midi i 3842m en off-piste skiløbers valhalla. Vallee Blanche er off-piste skiløb nedover store imponerende gletschere. Der er mange flotte varianter og vi vælger en tur der passer gruppens niveau. Ofte er sneen bedst på de store flader af Rognon, hvor man efter flere dage stadigvæk kan finde gode spor. Varianterne Vrai Vallée Blanche og Petit Envers har episk off-piste skiløb imellem vildt gletscher terræn, mens Envers du Plan og Grand Envers er sværere varianter, der er de dygtigste skiløberes valg.
Iblandt tager vi toget ned fra Montenvers, men er der sne nok vil vi køre hele 2700 højdemetre fra toppen til Chamonix over en 22km nedfart.

Vi lægger vægt på at dette kun er et forslag for program. I realiteten vælger vi hver dag et område der passer bedst til forholdende og gruppens niveau. Vi vil dog forsøge så godt vi kan at komme så godt omkring i terrænnet som det foreslåede program beskriver.

Guidning og instruktion

Alle bjerg guider, der arbejder på vores ture er internationalt kvalificerede bjergguider med UIAGM/IFMGA diplomet. Dette diplom giver kunden sikkerhed for at guiden har en solid uddannelse bag sig og et et decideret kvalitets-stempel for guiden præstation.

Indkvartering

I kan frit vælge hvor I vil bo, men vi anbefaler at alle forsøger at finde et centralt sted i Chamonix by. Vores erfaring er at folk ofte ønsker at bo i forskellige typer af indkvartering og nogle foretrækker at være midt i byen og andre lidt udenfor.

Check vores "indkvarterings" side for ideer.

Vi kan inkludere hotel i overnatnings pris og giv lyd hvis det kan have interesse.

Læg mærke til at vi laver et pick-up i Chamonix for dagens afgang. Det vil som oftest være et meget centralt punkt som Place du Mont Blanc, men vil blive aftalt ift deltagerenes overnatnings steder.

Lift kort

Denne tur koncentrerer sig meget omkring lifterne i Chamonix og vi vil som oftest få brug for lift kortet af Unlimited udgaven. Det er det liftkort der giver os adgang til alle lifter i Chamonix + Courmayeur + Verbier. Det er dog sket at vi har valgt ikke at tage dette liftkort for hele ugen for at stå på ski i andre ski sports steder nær Chamonix. Derfor anbefaler vi at man venter med at købe lift kort til den morgen vi mødes. Se mere om liftkort i Chamonix her >>

Transport

Vi vælger et centralt pickup point i Chamonix (evt. flere) og kører herfra videre til dagens aktivitet. Dem der vælger at bo udenfor Chamonix vil på egen hånd skulle finde til mødested for dagens aktivitet.


 • Datoer 2020
 • CO2 - Uge 2 - Man 6/1 - Fre 10/1
  CO3 - Uge 3 - Søn 12/1 - Tor 16/1
  CO4 - Uge 4 - Man 20/1 - Fre 24/1

  Meld jer til 2020 turene i god tid.

  Se også Privat off-piste guiding
 • Pris
 • Pris : 825 euro/deltager*


  Inkluderet:
  5 dages Guidning/instruktion (Mandag - Fredag) med lokal UIAGM/IFMGA bjergguide
  Lån af lavine-sikkerheds udstyr
  Fælles gruppe udstyr
  Transport ifht program

  Ekskluderet:
  Overnatning i dalen
  Lifter
  Personligt ski-udstyr
  Forsikringer
 • *Turene kører ved minimum 4 tilmeldte deltagere.
 • Er der færre tilmeldte kan turen arrangeres som et "privat guidet arrangement", såfremt at der er enighed om det blandt deltagerne.
 • Tilmelding
 • Download, udfyld og email vores tilmeldingsformular. Når formularen er blevet godkendt sender vi en regning med oplysninger for indbetaling af depositum og restbeløb. Såsnart depositum er betalt er din tur sikret.

  Gå til tilmeldingsformularen >>

  Pdf icon
 • Guide ratio
 • 1 guide til 6 deltagere maksimum.
 • Billeder fra tidligere ture