Asmus Nørreslet dansk bjergguide
Home > Lyngen ski gruppe tur
Lyngen Alps - Ski touring imellem himmel og hav

Gruppe tur - 7 dage - niveau fra 2B
Ski touring i Lyngsalperne i nord-Norge er en helt ekstraordinær oplevelse, der er helt forskelligt fra hvad du tidligere har prøvet i Alperne. Miljøet og naturen i de dybe fjorde, hvor kun små fiske samfund har deres fæste er vildt og upåvirket. Bjergene er stejle, op til 1500m høje fra hav til top, og ofte dækket med gletschere, og byder på unikke ski-oplevelser.

Vi vælger at tage til Lyngen i start Maj. Det lyder måske sent, men det er den bedste tid heroppe. Dagene er meget lange og det bliver aldrig helt mørkt. Vi har ofte fin kold sne øvert på toppene og dernæst perfekt spring-snow (firn) ned mod vandet - helt perfekte touring forhold. Lavine-faren på denne tid af året er betydeligt lavere end tidligere på året, hvor snelagende ikke stabiliseres ligeså hurtigt.

M/S Polar Girl, vores flydende base, er en af de største motor både der opererer i Lyngen med sigte på ski-touring, og har et fast besætning og en professionel skipper. Polar Girl er en særdeles solid båd, der får en til at føle sig tryg når vi sejler rundt i de store fjorde. Den kraftige motor gør at vi hurtigt kan komme fra et sted til et andet, og derfor ikke har behov for at sejle om natten.

Vi er helt op til 4 guider til at tage os af de op til 20-21 deltagere, der kommer fra forskellige lande. Grupperne deles op i niveau efter kondition og ski teknik. Touringen føles ikke "overrendt" da grupperne ofte har forskelligt tempo og endda ofte laver forskellige ture. Det er en god sikkerhed ved at vi er flere guider der arbejder sammen i et område hvor vi ofte er langt fra den største by Tromsø, og hjælp kan tage længere tid end vi er vandt til i Alperne.

Tag med på en unik tur i et helt specielt univers af hav, bjerg og himmel. Skiløb og touring i verdensklasse!

Se billeder fra 2013 turen her med det identiske oplæg som denne tur. >>

Polar girl - den flydende base på dit Lyngen eventyr

M/S Polar Girl er en tidligere passager båd, der er meget komfortabel, har plads til 25 overnattende personer. Båden er aldrig kold og fugtig som mange andre mindre sejlbåde, der opererer i Lyngen. Der er rigeligt med plads og f.eks. kan nævnes en større spisesal, bar/lounge, tørre-rum til ski-støvler, sauna og hot-top på dækket, toilet/dusch, stort dæk og flere etager på båden.

Rum fordeling på båden er i 4 personers kahytter. Der er enkelte 2 personers kahytter, der som oftest går til rejsende par.

Om morgenen vil der være en stor morgenmad buffet, hvorfra deltagerne kan lave deres egne sandwich til at tage med på dagens touring. Om aftenen serveres rigtigt god og rigeligt mad.

Der er andre ture til Lyngen med overnatning på både, men meget få er så komfortable som Polar Girl - her er der perfekte betingelser for at slappe af efter en flot dags ski-touring

Program

Vi mødes om lørdagen i Tromsø på Polar Girl ved kajen. Der arrangeres transport fra lufthavn til båden. Vi sejler dernæst afsted Søndag morgen og kommer først tilbage til kajen i Tromsø Fredag aften.

Når først vi er på båden lader vi vinden og fjordene give os retning for ugen. Vi kommer godt rundt i fjordene og laver hver dag en ny varieret skitur. Ofte bliver vi sat i land på den ene side af øen, for at blive samlet op på den anden side. Det er som at lave en hytte-til-hytte tur, hvor det i stedet for hytten er en båd man ankommer til.

Vi er klar imellem 8-10 hver morgen og er typisk tilbage ved 16-18 tiden efter ture på imellem 1000-1800 højde metre. Dagene er lange og solen har begrænset effekt på sneen. Der hersker derfor ikke den samme travlhed man ofte kan forbinde med alpine skitouringer, hvor temperaturen svinger meget mere.

Deltager krav

Det er nødvendigt at være en habil skiløber og have noget touring erfaring for at få det meste ud af turen. Vi er 3 bjergguider og vil dele grupperne op i forhold til niveau og kondition. Der vil kunne etableres op til 3 forskellige niveauer, hvor de letteste grupper går 800-1200 højdemetre pr dag og de stærkeste op til 1800 højdemetre. Ligeledes vil ekspert skiløbere ofte stå stejlere nedfarter end gennemsnittet. Så der er altså mulighed for at få noget ud af turen på alle niveauer!

Udstyr

Vi anvender samme ski touring udstyr som i Alperne og har en 35-45l rygsæk med os. Heri bærer vi teknisk udstyr, tøj og andet tilbehør.

Gear liste sendes ved tilmelding.

Valuta

Når først vi er taget af sted fra Tromsø er der ikke store chancer for at bruge penge til andet end drikkevarer på båden. Her kan betales i Euro eller Norske kroner.

 • Datoer 2018
 • Uge 17 - Lørdag d. 21 - Lørdag d. 28 April
 • Pris
 • 2690€/person

  Inkluderet:
  Logistik og planlægning
  7 nætter indkvartering på Polar Girl
  Fuld-
  pension under tur
  Guidning og instruktion i 6 dage med UIAGM/IFMGA bjergguide
  Fælles gruppe udstyr (reb, karabinere..)
 • Ekskluderet:
  Flybillet (Tur/Retur til Tromsø)
  (København - Tromsø koster fra 400 euro T/R)
  Drikkevarer
  Personligt udstyr
  Forsikringer
 • Tilmelding
 • Download, udfyld og email vores tilmeldingsformular. Når formularen er blevet godkendt sender vi en regning med oplysninger for indbetaling af depositum og restbeløb. så snart depositum er betalt er din tur sikret.

  Gå til tilmeldingsformularen >>

  Pdf icon
 • Guide ratio
  Vi er 3 UIAGM guider med på turen og ratio'et etableres ift til niveau og ambitioner.