Asmus Nørreslet dansk bjergguide
Home > Helikopter skiløb omkring Chamonix
Heliskiing omkring Chamonix

Indenfor 30mn kørsel fra Chamonix kan man i både Italien og Schweiz tage på helikopter skiløb i alle sværheds-grader. Heliskiing omkring Chamonix foregår i Schweiz og Italien og byder på imponerende høj-alpine løft med garanteret flot flyvning og spændende skiløb.
Heli-skiing er på mange punkter en ultimativ oplevelse med masser af heftige indtryk. Er forholdende rigtigt gode er det helt sikkert værd at tage en tur med helikopteren op.

Bookning af helikopter skiløb

Det er muligt at booke helikopter skiløb i hele vinter perioden. Der skal dog være gode høj-alpine forhold før særlige "drop-offs" kan lade sig gøre. Fra sidst i Januar og frem til sidst i Marts er forholdende generelt bedst for helikopter skiløb.

Vi arrangerer kun helikopter skiløb for private grupper, og vil sammen planlægge dagen i forhold til jeres ønsker og niveau. Se gerne de forskellige eksempler igennem for inspiration. Vi kan dog ikke garantere at et særligt løft er mulig netop den dag vi flyver, og nogle gange vil et løft virke, mens et andet ikke fungerer pga. skyer og vind.

Vi booker som regel helikopteren op til et par dage inden afgang. Er det således at vejret ikke tillader flyvning vil vi omlægge dagen til en almindelig offpiste eller ski touring dag. Dagen vil da faktureres på baggrund af en normal privat offpiste dag.

Etik

Heliskiing er i Alperne reglementeret og sker kun på særlige "drop-offs". Det efter vores mening en rigtigt god ordning og et velfungerende kompromis imellem glade helikopter skiløbere og resten af befolkningen, i et område som Alperne, hvor infrastrukturen i form af ski-anlæg, veje og beboelser allerede er temmelig koncentreret. Bjergene er et af vores sidste "fristeder" og der skal helst være "plads" til at alle (mennesker og dyr) her finder deres ro eller kan opleve deres eventyr.

Snekvaliteten

Det billede som mange har af helikopter skiløb er endeløse nedfarter i dybsne til livet og uden spor. I Alperne har vi store muligheder for at finde nedfarter med sublim sne og uden spor, men efter et par dages rotationer vil mange af nedfarterne allerede have set sin trafik. Der er dog mange varianter at vælge imellem og man kan være garanteret fine skioplevelser og generelt bedre sne end på mange andre offpiste ture fra lifterne. De fleste løft er over 3000m og med over 1500m højdeforskel. Forestil derfor at sneen kan være helt forskellig fra toppen til bunden i forhold til hvordan vinden har påvirket overfladen, i hvilken højde man befinder sig og hvordan nedfarten er orienteret ift. til sol og skygge.

Ski niveau påkrævet

Man behøver ikke være offpiste ekspert for at deltage på Heli-skiing, men lad det være sagt at et rimeligt offpiste niveau er nødvendigt for selv de letteste nedfarter. For at få det fulde udbytte af helikopter-skiløb, have den største valg-mulighed imellem nedfarter og retfærdiggøre den ekstra udgift, anbefaler vi deltagere at have en tidligere offpiste erfaring. Deltagere fra vores 5-dages offpiste kursus, der har klaret sig godt i al slags sne vil være godt forberedt til Heli-skiing.

Udstyr

Vi bruger normalt offpiste udstyr og har lavinebipper, skovl, sonde og sele med. Har man eget udstyr er det vigtigt at tage det med, mens dem der ikke har vil kunne låne af guiden.
Det er anbefalet at have ski af en bredere all-mountain eller offpiste udgave.

 • Vinteren 2013
 • Heliskiing kan arrangeres hele vinteren når forholdende tillader det.

 • Pris
 • Se under de 3 steder vi normalt laver heliski. Prisen er pr løft eller pr person, og inkluderer ikke guidning. Guidningen er normalt allerede en del af nogle dage vi allerede har aftalt eller vil såfremt vi kun laver heliski sammen takseres som "privat touring" guidning.

  Schweiz
  Trient
  Petit Combin

  Italien
  Courmayeur
 • Tilmelding
 • Download, udfyld og email vores tilmeldingsformular. Når formularen er blevet godkendt sender vi en regning med oplysninger for indbetaling af depositum og restbeløb. Så snart depositum er betalt er din tur sikret.

  Gå til tilmeldingsformularen >> Pdf icon
 • Guide ratio
 • Maks 1 guide til maksimum 4 deltagere