Asmus Nørreslet dansk bjergguide
Home > Bjergbestigning i Chamonix

Introduktion til bjergbestigning i Chamonix
4 dage - fra niveau 1A      
Oplev det flotte Mont Blanc massiv og bliv introduceret til bjergbestigning på 4 spændende og udfordrende dage. Alle 4 dage er deltagerne ledsaget af en professionel UIAGM/IFMGA bjergguide, der undervejs underviser gruppen i de basale kundskaber og teknikker ved bjergbestigning og klatring.

Denne tur kan være et godt springbræt til at forsøge sig på Mont Blanc bestigninger, 4000m toppe omkring Saas Fee, Zermatt og Berner Oberland top bestigninger.

Det skal siges at denne tur ikke er et traditionelt alpin kursus, hvor forkravene for de personlige færdigheder er højere, og undervisningen foregår på et højere niveau.

Typisk program

Der er møde mellem guiden og deltagerne aftenen inden programmet første dag. Her vil guiden briefe om ugen og kunne tjekke deltagernes udstyr.

Den første dag vil vi tage ud på nogle af de flotte klippesider der ligger i Chamonix dalen. Deltagerne vil blive bekendt med klatring på klippe og lære omkring sikringsteknikker og abseil.
Anden dag fokuserer vi på undervisning i brug af steigeisen og isøkse og færdsel på is og sne. Vi vælger enten at tage til Grands Montets eller Mer de Glace. Vi vælger det sted der passer bedst til antallet af deltagere og vejret.
De sidste 2 dage vil vi lave en rigtig bjergtur og deltagerne vil skulle lave en anmarsch til en bjerghytte. Vi oplever den fine stemning der er i disse høje hytter og vil i hytten gennemgå relevante emner for bjergbestigning. Sidste dag vil vi bestige en flot alpin top som kulmination på vores dage sammen.

0. dag - Møde med guiden kl. 18 til briefing om ugen
1. dag - Klippeklatring i Chamonix dalen. Klatreteknikker, abseil og sikring
2. dag - Sne og is-træning på Grands Montets eller Mer de Glace
3-4 dag - 2 dages bjergtur omkring Chamonix med 1 hytte-overnatning*

*Vi vælger ikke at specificere hvilken bjergtur vi her laver, da det vil være i funktion af antal deltagere og de aktuelle forhold. Vi har ofte lavet denne tur omkring Albert Premier hytte, Trient hytte, Orny hytte og Argentiere hytten og men også været på 4000m bjerget Grand Paradiso i Italien.

Krav for deltagelse

Denne tur er for deltagere, der er i god form og er motiverede for spændende ture i bjergene. Turen kræver ikke at deltagerne har tidligere klatre eller bjergbestignings erfaring. Se mere på vores niveau og fysik side hvor vi har sat turen til niveau 1A.

Indkvartering i dalen

Se vores forslag for indkvarteringer i Chamonix her - Indkvartering

Hytter

Vi vil laver 1 hytte overnatning i løbet af 4 dages programmet.

Vi overnatter i en traditionel bjerghytter højt oppe på bjerget. Man sover i sovesale og det er nødvendigt at medbringe en lagenpose. Der er altid madrasser, tæpper og hovedpude. Vi medbringer ikke sovepose.

Ekstra udgifter til drikkevarer og middagsmåltider skal regnes for ekstra.

Lifter

Vi benytter lifterne til at komme let og hurtigt op i terrænnet, hvilket sikrer at vi på dette korte 4 dages program kan få det optimale ud af dagene. Regn med en udgift på alt fra 30-100 euro i lift-udgifter alt efter hvilke ture vi laver.

Transport

Vi vil for dagen etablere et mødespunkt som er nemt at nå til med bus/tog. Tager vi udenfor Chamonix (F.eks Grand Paradiso i Italien) vil vi køre i private biler/bus.

 • Periode - Juni - September
 • Denne tur kan foregå hele sommeren og arrangeres hovedsageligt på privat basis for selv-konstituerede grupper.
 • OBS - enkelt deltager villig til at "dele" tur med andre debut Juni 2020. Giv gerne lyd hvis I kunne tænke jer at være med.

  Er en enkelt eller 2 interesseret i at "dele" en tur med andre vil vi forsøge at samle en gruppe på datoer der passer jer.
 • Pris

 • 775€ pr deltager*

  (10% rabat ved tilmelding af 3 eller flere deltagere)

  Inkluderet:
  4 dages guidning/instruktion
  Guidens udgifter på turen
  1 Hytte overnatning på halvpension
  Fælles gruppe udstyr (reb, karabinere..)

  Ekskluderet:
  Alle andre udgifter. De vigtigste er:
 • Rejse til Chamonix/Vallorcine
  Indkvartering i dalen
  Personligt udstyr
  Lifter
  Forsikringer

  * Turen kører ved minimum 4 deltagere
 • Billeder
 • Se billeder fra turen >>
 • Tilmelding
 • Download, udfyld og email vores tilmeldingsformular. Når formularen er blevet godkendt sender vi en regning med oplysninger for indbetaling af depositum og restbeløb. Så snart depositum er betalt er din tur sikret.

  Gå til tilmeldingsformularen >>

  Pdf icon
 • Guide ratio
 • Alle dage. 1 - maksimum 6 deltagere